Här kommer receptet till bullarna:
Ingredienser
- 50 g jäst för söta degar
- 150 g smält smör
- 2,5 dl mjölk
- 250 g Kesella 10%
- 1 dl ljus sirap Istället för strösocker
- 2 krm salt
- 2 tsk malen kardemumma
- ca14 dl vetemjöl
Fyllning:
- smör
- kanel & socker
- mandelmassa ca 200g
Ingredienser till garnering:
- 1 st Uppvispat ägg till pensling
- pärlsocker eller mandelspån Eller båda!
Gör så här
- Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna till 37grader.
Smula ner jästen och rör tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt Kesellan.
Blanda de övriga ingridienserna (dock inte allt mjöl, jag brukar börja med ca 12dl) och tillsätt degvätskan.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 30minuter.
Dela degen i två och kavala ut. Bred på smör, strö över kanel, socker och till sist riv över mandelmassa. Rulla ihop och skär i ca 1,5-2cm tjocka skivor. Lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30minuter.
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö på pärlsocker eller mandelspån.
Grädda i ugn 225 grader tills dom blir gyllenbruna ca 10-13 minuter.
Kaffe och vaniljbulle =)
Ha en underbar söndag
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skulle bli otroligt glad om du lämnade en kommentar =)