Receptet är för 4 personer.
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 100 gram smör
- 450 g vetemjöl (7,5 dl)
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk muscovadosocker, mörkt (Går även med råsocker eller strösocker)
- 4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
Blanda mjöl, vaniljsocker, socker bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner yoghurten och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Jag lade degen i en hjärtformad muffinsform istället.
Strö gärna lite muscovadosocker över sconesen innan de gräddas. Jag hade inget muscovadosocker..och inte heller strösocker. Men jag tog 6 tsk ljus sirap istället. Och det funkade lika bra.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
Låt svalna lite och servera sedan nygräddade som de är eller tillsammans med smör och en god citrusmarmelad.
MMmm vad gott det blev =)
Varsågod och njut!
Kram Nadja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skulle bli otroligt glad om du lämnade en kommentar =)