Translate

måndag 23 januari 2012

Tekakor

Passade även på att baka tekakor. Här kommer receptet:



Goda tekakor som går att frysa, men då blir de bäst att rosta. Supergott med marmelad och ost!

Ingredienser & Gör så här

Ingredienser:

  • 1 paket jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g flytande smör eller vanligt
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 13 dl mjöl ev lite till

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till ca 37grader. Smula ner jästen.
    Tillsätt resten av ingridienserna. Arbeta till en smidig deg.
    Låt jäsa i bunke 30min
    Gör små bullar ca 0,5cm tjocka och 8-10cm i diameter. Låt jäsa i 60minuter.
    Nagga och mjöla kakorna och grädda i ugnen på 225 grader i ca 10-15minuter. Tills dom är gyllenbruna.


    Njut med en kopp te eller att glas mjölk.

    Ha en underbar söndag.

    Kram Nadja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skulle bli otroligt glad om du lämnade en kommentar =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...